18-09-2016 Startzondag 18-09-2016 Startzondag

Straks gaan we lezen over een goede boom die geen slechte vruchten voortbrengt en een slechte boom die geen goede vruchten doorbrengt.
Onze boom is een goede boom. Vol goede " vruchten".
In dit geval geen fruit, maar hartjes. Kleine groene hartjes, ooit beschreven door gemeenteleden tijdens een startzondag. Met wensen over, hoe met elkaar om te gaan, elkaars leven te delen. Een groot hart met de naam Thomas Daan Piet.  Hij zal straks gedoopt worden. Het thema van deze startzondag is: deel je leven. Wat een prachtig thema, ook voor een doopdienst. God was erbij vanaf de eerste "deling" van cellen in de moederschoot. Bij de doop wordt het verbond tussen God en Thomas zichtbaar, God zal het hele leven van Thomas delen.
We wensen Thomas toe dat hij een goede boom mag worden en goede vrucht zal dragen. En, dat hij de vruchten mag delen met de mensen om hem heen. Een andere manier van delen was deze week erg actueel. Het donorcodicil. Gaat u/jij organen "delen" na uw/jou dood?
Wat delen we in het leven vanuit de kerk?
Delen we alleen met onze geloofsgenoten? Liefst van eigen kerk/ wijkgemeente? Hoe veilig is het binnen onze eigen muren?
 
Kortom er is veel om met elkaar te delen. Maar misschien delen we nog wel veel te weinig. Deel je hart, deel je geloof, deel je overvloed, deel je vrijheid.
Deel je kerk. Er hangt een bijzondere vrucht aan onze boom.
Hij komt van Visje, de religieuze tegenhanger van Loesje.
Het is een spreuk die ons allen hopelijk werkelijk tot delen aanzet. Namelijk:
 
Wat gaat er van de kerk uit als de kerk uitgaat!?

terug