Project Advent en Kerst

Project Advent en Kerst

Project Advent en Kerst 2013                                                    

In de adventsperiode en met Kerst staan vijf  bijzondere vrouwen uit de geslachtslijst van Jezus centraal: Tamar, Rachab, Ruth, Batseba en Maria.
Elke vrouw draagt op haar eigen wijze bij aan het mogelijk maken van toekomst voor het volk. Een toekomst die soms op een onverwachte manier geboren wordt. Elke vrouw is als een kraal aan een ketting, een strofe in een lied. Niet alleen staan ze voor de familielijn, de geslachtslijn, waaruit uiteindelijk Jezus werd geboren, maar ze staan ook voor vrouwen die weven en spinnen, voor de draad van het leven.

Wat voor vrouwen waren zij? Wat reiken zij Jezus vanuit zijn geschiedenis aan, en wat geven ze hem mee? Daar gaan we in deze adventstijd met elkaar naar op zoek.
Het symbolisch bloemschikteam zal elke week het verhaal verbeelden in een schikking.

Met de kinderen zullen we het thema op een creatieve manier uitwerken. Met de jongste kinderen zullen we kralen gaan rijgen. Iedere week voor elke vrouw een andere kleur.
     

De oudere kinderen van de tussengroep duiken in het familiealbum van Jozef en Maria.

                      

Omdat Advent een periode is van aftellen naar kerst, en uitkijken naar de dag dat Jezus terugkomt op aarde, krijgen de kinderen van de kindernevendienst en tussengroep een uitnodiging voor dit adventsproject met een kraskalender. Elke dag kan er een vakje open gekrast worden waarachter een opdracht, verrassing of uitdaging schuil gaat.

Zo kunnen de kinderen ook doordeweeks met hun ouders meetellen en de kerst zien naderen.

Tamar          Rachab           Ruth             Batseba             Maria

 

terug