2 april 2016 Trix Korsten 2 april 2016 Trix Korsten
Uitleg symbolisch bloemschikken voor de afscheidsdienst van Trix Korsten op 2 april 2016.

De afgelopen lijdensweken waren in onze wijkgemeente de symbolische schikkingen gebaseerd op: Liefde is……. en zet een stap naar de ander. In deze afscheidsdienst van Trix willen we deze thema’s ook gebruiken.
Er is ons gevraagd roze en gele bloemen te gebruiken. Roze, de kleur van tederheid en geel betekent activiteit en kracht passend bij een stralend en liefdevol persoon. Trix ten voeten uit!
Bovenin het stuk ziet u 2 rozen, symboliserend Trix en Niek als liefdevolle ouders van het gezin, waarvan Trix de spil was. De rozen onderin verbeelden de 3 kinderen,  hun partners en de 2 kleinkinderen. Het gipskruid staat symbool voor de familie en de vele mensen waarmee Trix in haar leven voor korte of langere tijd contact had.

Liefde tekende haar leven. Haar keus om de verpleging in te gaan was daar één van.
Liefde voor muziek. Zingen in het koor Te Deum Laudamus, waarvan zij vele jaren voorzitter is geweest.
Liefde betekende voor haar ook om mee te werken aan de tot standkoming van de hospice en daar voor mensen te zorgen.
Liefde voor de kerk, waar zij als diaken bij betrokken was. Liefde betekende voor haar, zich inzetten voor alles wat zij nodig achtte.
Veel stappen heeft zij gezet naar de ander.
Maar liefde betekent ook verdriet om het afscheid, los laten. Tranen zijn te zien als parels in de takjes rechts in het stuk.
De Drieëenheid, Vader, Zoon en heilige Geest worden gesymboliseerd door de 3 witte bloemen in het midden.
De vingerbladen onder in het stuk verwijzen naar de handen van God, bij wie ze altijd kon schuilen en haar hulp was. Dit alles was de basis van haar geloof.
Gods liefde is……. Zijn kind opnemen in zijn heerlijkheid. God heeft de stap naar Trix gezet en haar Thuis gehaald.
terug