2 jan. 2015 Truus van/dr Giessen 2 jan. 2015 Truus van/dr Giessen
Vrijdag 2 januari 2015.  Bij de uitvaart van Truus van der Giessen Barendregt
Voor deze symbolische schikking hebben we gebruik gemaakt van de Bèt, de tweede letter van het Hebreeuwse alfabet.
De letter moet van links naar rechts worden gelezen en lijkt op een huis. De Bèt  verteld: je hebt grond onder je voeten, een dak boven je hoofd en een beschermende muur in je rug.
Je kunt het huis aan de voorkant verlaten en het Leven in het licht tegemoet gaan. De brandende  kaars die bij de opening van het huis staat  symboliseert dat de overledene haar aardse huis heeft verlaten en is opgenomen in het Licht van de Eeuwige.
Jullie kinderen woonden in een huis waar warmte was.
De witte bloemen symboliseren vader en moeder en de gekleurde bloemen de kinderen en kleinkinderen.  Allemaal verschillend van geaardheid en karakter. De hedera , altijd groen in alle seizoenen, symboliseert Gods trouw aan ons. De vingerplant  bladeren achter de bloemen stellen de handen van God voor die om ons heen zijn  en ons beschermen. De korenaren tussen de bloemen symboliseren het nieuwe Leven dat nu is begonnen.
Een gezin met zeven kinderen is een druk bestaan.
Moeder  Truus zat vaak achter de naaimachine kleren te naaien, zodat  iedereen er netjes uitzag.
De attributen hier vooraan zijn de stille getuigen daarvan. Ook ligt daar een voorzittershamer bij. Zij is presidente geweest van meerdere vrouwenverenigingen en bezocht namens de PCOB de zieken.
Jullie moeder  was een gelovige en sociale vrouw en dat droeg ze uit. De korenaren symboliseren dit. In de akker van de wereld om haar heen wilde ze brood zijn voor ieder en liet  ze haar graankorrels vallen waar mogelijk was. In haar gezin maar ook daarbuiten.
Ze leefde met iedereen mee. Stuurde veel kaarten toen bezoeken niet meer mogelijk was en leefde zo met iedereen  mee in verdriet maar ook in blijdschap.
Ik weet dat ze dit  tot aan de laatste maand van haar leven heeft gedaan. Jullie moeder heeft haar huis nu verlaten en is het Licht tegemoet  gegaan. Dat dat jullie troost moge geven en het gemis en de pijn van het verlies mag  verzachten
 
terug